Intampinati probleme cu privire la o mostenire? Solutia favorabila poate sta in mainile unui avocat proces mostenire.

Ce poate face un avocat proces mostenire pentru dumneavoastra?

Un avocat proces mostenire va poate inlesni drumul pe calea justitiei prin trei moduri de abordare:

a)      Reprezentare juridica: ce presupune ca avocatul poate exercita drepturile dumneavostra procesuale, luand la cunostinta despre starea dosarului si indeplinind toate actele procedurale necesare in cazul incredintat;

b)     Asistenta juridica: fiindu-va oferita posibilitatea de a intreprinde acte juridice sub atenta asistenta si indrumare a avocatului dumneavoastra;

c)      Consultanta: putand obtine raspunsurile si indrumarile necesare in mod coerent si favorabil oricand aveti nevoie.

Care sunt cele mai frecvente problematici ce necesita implicarea unui avocat mostenire?

Un avocat proces mostenire poate avea un rol definitoriu in gestionarea unei spete referitoare la nedemnitatea succesorala.

Nedemnitatea succesorala se configureaza drept o sanctiune civila, ce opereza de drept in anumite cazuri (regulile de reglementare avand in acest caz un caracter imperativ), insa, exista si nedemnitatea judiciara, care opereaza in mod facultativ in cazurile si conditiile prevazute de lege.

In fapt, sanctiunea consta in excluderea unei persoane nedemne de la mostenirea la care ar fi avut dreptul daca nu s-ar fi facut vinovata de savarsirea unor fapte prevazute de lege.

Un avocat proces mostenire va poate ghida in abordarea corecta a institutiei deschiderii mostenirii indiferent de complexitatea pe care o comporta starea de fapt – de exemplu, in stabilirea datei deschiderii mosteniri a unei persoane disparute, declarata moarta prin hotarare judecatoreasca,  ori in abordarea situatiilor cu referire la persoanele codecedate ori la comorienti.

Un avocat proces mostenire se va dovedi staruitor in apararea drepturilor succesorale ale sotului supravietuitor. Conform  art. 970 din Noul Cod Civil ”sotul supravietuitor il mosteneste pe sotul decedat daca, la data deschiderii mostenirii nu exista o hotarare de divort definitiva”.

Un avocat proces mostenire va fi un generator de strategie juridica pentru sotul supravietuitor, mai ales in conditiile in care acesta este chemat la mostenire in concurs cu oricare dintre clasele mostenitorilor legali iar de multe ori diversitatea poate atrage un nivel ridicat de complexitate al spetei ce se poate dovedi greu de abordat de catre o persoana fara studii juridice.

Tot in aceasta nota, un avocat proces mostenire poate valorifica la nivel ridicat continutul art. 973 din Noul Cod Civil referitor la dreptul de abitatie al sotului supravietuitor, dar si continutul art. 974 din Noul Cod Civil cu referire la dreptul special de mostenire al sotului supravietuitor atunci cand nu vine in concurs cu descendentii defunctului.

Contactati un avocat proces mostenire pentru fructificarea si protejarea drepturilor dumneavoastra!