In viziunea noastra, un mod subtil dar eficient de exercitiu al profesiei unui avocat profesionist mosteniri are la baza principii ce se regasesc inclusiv in continutul legislativ al art. 6 din Codul de Procedura Civila conform caruia orice persoana are dreptul la judecare cauzei sale in mod echitabil, in termen optim si previzibil, de catre o instant independenta, impartiala si stabilita de lege.
Acelasi articol consfinteste faptul ca in acest scop, instanta este datoare sa dispuna de toate masurile permise de lege si sa asigure desfasurarea cu celeritate a judecatii.
Desi la prima vedere acest continut legislativ nu face referire in mod explicit la indatoririle unui avocat profesionist mosteniri, intelegem ca acesta isi exercita profesia in favoarea interesului public, avand posibilitatea de a uza de multiple instrumente institutionale pentru a starui in vederea protectiei drepturilor recunoscute de lege oricarei persoane.
In special un avocat profesionist mosteniri va poate inainta raspunsul corect la numeroasele intrebari ce se ridica in materie succesorala, ori, la solicitarea dumneavoastra va poate construi o strategie juridica de urmat.
Recomandarea in a apela la un avocat profesionist mosteniri depaseste cu mult simpla dorinta de a alimenta un business, in fond si in fapt, apelul la un avocat profesionist echivaleaza cu succesul sau esecul unei cauze.
Un avocat profesionist mosteniri trebuie sa poata gestiona in mod optim orice speta in acest domeniu, iar pentru noi, gradul ridicat de dificultate ori multidisciplinaritatea reprezinta numai numai un element motivant. In fond, motivatia si pasiunea pentru lege alimenteaza toate valentele carierei unui avocat profesionist in mosteniri.
Abordam cu interes atat spetele privind mostenirea legala, cat si pe cea testamentara – arie in care avem o vasta experienta.
In ceea ce priveste mostenirea testamentara, orice avocat profesionist trebuie sa aiba ca punct de pornire al studiului spetei o atenta analiza a testamentului in vederea identificarii indeplinirii conditiilor sale de validitate.
Astfel, in validitatea testamentului trebuie analizate doua tipuri de conditii: conditii de fond si conditii de forma.
In randul conditiilor de fond enumeram:
- Capacitatea de a dispune si a primi prin testament;
- Vointa libera si neafectata de vicii de consimtamant;
- Validitatea cauzei testamentului.
In randul conditiilor de forma enumeram:
- Testamentul sa fie incheiat in scris;
- Testamentul sa fie individual (in acest sens, lege interzice ca prin acelasi act juridic doua persoane sa testeze una in favorea celeilalte, ori chiar in favoarea unei terte persoane);
In cazul descoperirii unor neconcordante intre realitatea de fapt si prevederile legale, un avocat profesionist mosteniri va va putea sustine conform relatiei contractuale in fructificarea intereselor si drepturilor dumneavoastra, acesta dispunand de pregatirea in mod imperativ necesara in contactul cu legea civila.
”Nu regele e lege, ci legea este rege” – iar un avocat profesionist mosteniri va starui in aplicabilitatea acestui principiu si in speta dumneavoastra.
Comenteaza