Intrucat conform art. 1143 alin. 1 din Codul civil ”nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indivizine” si ”mostenitorul poate cere oricand iesirea din indiviziune, chiar si atunci cand exista conventii sau clauze testamentare care prevad altfel”, nivelul ridicat de deschidere spre utilizare al acestei institutii nu este direct proportional cu gradul usurintei in administrare al acesteia.

Tocmai de aceea, a apela la un avocat de partaj, echivaleaza cu a lua o decizie indispensabila asigurarii securtitatii drepturilor dumneavoastra legale.

Daca in interpretarea uzuala, partajul succesoral are drept finalitate trecerea unor bunuri determinate in materialitatea lor in proprietatea exclusiva celor in drepturi conform legii, in interpretarea si abordarea pe care o poate realiza un avocat de partaj in interesul dumneavoastra, aceasta institutie capata dimensiuni de o complexistate semnificativa, si un nivel ridicat de multidisciplinaritate.

Intrucat conform legislatiei in vigoare actiunea prin care se solicita partajul succesoral este imprescriptibila extinctiv, puteti apela cu incredere la un avocat de partaj care va va indruma in baza unei strategii cat mai favorabile pozitiei dumnevoastra procesuale ori extraprocesuale.

In baza art. 678 alin. 1 din Codul Civil, creditorii unui comostenitor ”pot urmari silit cota lui parte din dreptul asupra bunului comun sau pot cere instantei imparteala bunului, caz in care urmarirea se va face asupra partii de bun sau dupa caz, asupra sumei de bani cuvenite debitorului”. Un avocat de partaj va poate facilita si clarifica demersurile si in situatia in care sunteti creditor si doriti astfel sa va realizati drepturile de creanta.

De asemenea, un avocat de partaj va poate sta alaturi si in procedura consfintita de art. 679 alin. 1 din Codul Civil, conform caruia creditorii personali ai unui comostenitor pot sa intervina pe cheltuiala lor in partajul cerut fie de comostenitori, fie de un alt creditor.

Daca exista indicii ca desfasurarea partajului succesoral voluntar  a  avut loc intr-o maniera defectuasa in ceea ce va priveste, un avocat de partaj va analiza atent speta prezentata, in vederea oferirii clarificarilor solicitate.

Mai mult de atat, daca in urma analizei spetei rezulta nerespectarea cerintelor legale cu privire la relizarea partajului succesoral voluntar, un avocat de partaj va va directiona in efectuarea demersurilor in vederea desfiintarii partajului succesoral.

Orice avocat de partaj de incredere are o vasta experienta in plenitudinea dreptului civil, astfel ca va utiliza cele mai potrivite mijloacele in vederea desfiintarii partajului succesoral, mijoace indicate de asemenea si de art. 684 din Codul Civil conform caruia ”partajul prin buna invoiala poate fi desfiintat pentru aceleasi cauze ca si contractele”.

Pentru a va asigura de o gestionare optima a spetei dumneavoastra succesorale, nu ezitati sa contactati un avocat de partaj care va staruii in constatarea si realizarea drepturilor si intereselor dumneavoastra.