In baza prerogativelor conferite de lege, un avocat succesiuni poate fi atat aparatorul cat si sfatuitorul dumneavoastra in ceea ce priveste administrare optima a spetei cu care va confruntati in aceasta materie.

Pentru a evita ca soarta patrimoniului autorului mostenirii sa poarte cursul arbitrarului, decizia de a apela la un avocat succesiuni capata un caracter imperativ chiar si atunci cand perceptia dumneavoastra asupra starii de fapt nu ridica semne de intrebare cu privire la pasii pe care trebuie sa ii urmati.

Ca manifestare reactiva la fluctuatiile pe care materia succesiunilor le comporta, si la starea de fapt de cele mai multe ori complexa, un avocat succesiuni poate sa devina garantul accesului dumneavoastra la justitie, si are atat dreptul, cat si obligatia de a va promova si apara drepturile, libertatile si interesele legitime in mod legal, liber si independent, prin stabilirea unei relatii profesionale dinamice, personalizate si confidentiale.

Avantajele pe care le veti avea colaborand cu un avocat succesiuni se vor manifesta intr-un parcurs cu mult simplificat prin: intelegerea situatiei de drept si de fapt cu care va identificati, atitudinea procesuala sau extraprocesuala pe care trebuie sa o abordati, si chiar in parcurgerea tuturor pasilor procedurali pe care un avocat succesiuni ii poate exercita in interesul dumneavoastra.

Un avocat succesiuni va poate sta alaturi atat in cazul mostenirii legale, cat si in cazul mostenirii testamentare, fie ca aceasta se va dezbate in procedura notariala, ori in procedura judiciara.

Acestea fiind spuse, relevam deja cateva dintre institutiile de baza cu care opereaza dreptul civil in ceea ce priveste transmiterea patrimoniului unei persoane pentru cauza de moarte, institutii a caror aplicabilitate este deosebit de complexa, si care, de multe ori, ajung in mod inevitabil a fi gestionate de catre un avocat succesiuni.

Necesitatea de a colabora cu un avocat succesiuni este data si de nivelul ridicat de multidisciplinaritate pe care il comporta o astfel de speta. De cele mai multe ori se ridica probleme referitoare la vocatia succesorala, la stabilirea legaturilor de filiatie ori, la valabilitatea actelor juridice incidente in cauza.

Cu referire la acest din urma aspect, un avocat succesiuni va poate sta alaturi in identificarea tuturor cerintelor ce trebuie sa fie indeplinite pentru ca un act juridic sa fie valabil, va poate asista in cadrul procedurii de inscriere in fals a unui inscris, sau in orice alta procedura care va este favorabila in apararea si valorificarea drepturilor si intereselor legitime.

Atunci cand este posibil, un avocat succesiuni care detine si calitatea de mediator va poate fi alaturi in solutionarea pe calea medierii a diferendelor privind o mostenire.

Astfel, veti putea beneficia de avantajele pe care le comporta medierea datorita caracterului extrajudiciar, rapiditatii si solutionarii in echitate a neintelegerilor cu care se confrunta fiecare parte implicata, si veti avea siguranta viabilitatii solutiei, care a fost obtinuta in contextul unei corectitudini nu doar de fapt, ci si de drept.