Doriti sa aflati cat mai multe despre cum se realizeaza o impartire mostenire?
Sunteti deja parte intr-un proces ce are ca obiect o impartire mostenire si aveti nevoie de un avocat?
Vreti sa stiti daca veti fi luat in calcul la o anume impartire a mostenirii?
Va punem la dispozitie servicii juridice din gama tripartita: asistenta/reprezentare/consiliere juridica exercitate de catre un avocat impartire mostenire cu o vasta experienta in domeniu.
Nu intotdeauna normele de reglementare cu privire la o impartire mostenire sunt inteligibile pentru persoanele ce intra intr-un raport juridic de drept succesoral.
Astfel, incercam in cele ce urmeaza a aduce cateva clarificari de esenta cu privire la aspecte ce vor fi abordate in orice speta de impartire mostenire:
Trebuie sa intelegeti ca o impartire mostenire poate fi abordata si realizata efectiv numai dupa momentul decesului persoanei a carei mostenire se pune in discutie, deoarece in cazul mostenirii vorbim despre transmisiunea patrimoniului pentru cauza de moarte.
Un alt aspect important este reprezentat de faptul ca orice impartire mostenire se realizeaza conform unor principii importante consacrate chiar in Codul Civil.
Redam in acest sens continutul art. 964 sub titulatura ”principiile generale ale devolutiunii legale a mostenirii”
(1) Rudele defunctului vin la mostenire in urmatoarea ordine:
a) Clasa intai: descendentii;
b) Clasa a doua: ascendentii privilegiati si colateralii privilegiati;
c) Clasa a treia: ascendentii ordinari;
d) Clasa a patra: colateralii ordinari.
(2) Daca in urma dezmostenirii rudele defunctului din clasa cea mai apropiata nu pot culege intrega mostenire, atunci partea ramasa se atribuie rudelor din clasa subsecventa care indeplinesc conditiile pentru a mosteni.
(3) Inauntrul fiecarei clase, rudele de gradul cel mai apropiat cu defunctul inlatura de la mostenire rudele de grad mai indepartat, cu exceptia cazurilor pentru care lege dispune altfel;
(4) Intre rudele din aceeasi clasa si de acelasi grad, mostenirea se imparte in mod egal, daca legea nu prevede altfel.
Operativitatea impartirii mosteniri exista si in cazul in care patrimoniul unei personae se transmite atat pe cale legala, cat si pe cale testamentara.
Orice operatiune de impartire mostenire trebuie privita insa si abordata cu mare atentie, iar a alege sa colaborati cu un avocat specializat impartiri mosteniri echivaleaza cu potentarea sanselor dumneavoastre spre intelegerea situatiei de fapt si de drept cu care va identificati, si obtinerea unui rezultat favorabil.
Comenteaza